Náhradní plnění 2015

Aktualizováno: 16.11.2015

V legislativní úpravě zaměstnávání osob se zdravotním postižením nedošlo od roku 2012 k výraznějším změnám. I nadále pro zaměstnavatele s více než 25 zaměstnanci stanovuje povinný 4% podíl zaměstnaných OZP.

Pokud nemáte možnost tento podíl naplnit přímým zaměstnáním osob, existuje možnost tzv. náhradního plnění povinného podílu.

Co je náhradní plnění

Pod pojmem náhradní plnění se rozumí odběr služeb a výrobků od subjektů, které zaměstnávají více než 50 % osob se zdravotním postižením. Počet osob, které můžete díky odběru služeb započítat do plnění podílu, se rovná ceně služby vydělené sedminásobkem průměrné mzdy.

Zákonem je stanový limit, který poskytovatele omezuje v objemu služeb nabízených v rámci náhradního plnění. Pro náhradní plnění 2015 je tento limit, stejně jako v minulých letech, roven 36násobku průměrné mzdy. Pokud se Vás tedy povinnost zaměstnávání OZP týká, poptejte náhradní plnění včas.

Rád pro Vás odběr služeb v tomto režimu zajistím od prověřeného dodavatele. Jedná se o podpůrné služby, které ocení každá společnost.

Služby pro náhradní plnění 2015

Dle požadavků Vaší firmy zajistím balíček komplexních služeb v oblasti:

Co získáte využitím náhradního plnění

Odběrem služeb od subjektů s 50 % zaměstnaných osob se zdravotním postižením nejen podpoříte zaměsnanost těchto osob, ale pro Vaši společnost zajistíte i praktické služby. Dalším řešením plnění povinného podílu je i odvod do státního rozpočtu, tyto finance však vynaložíte bez jakéhokoliv užitku.

Optimalizujte své náklady, naplňte tento podíl a ještě získejte špičkové služby. Neváhejte se na mě obrátit.

Kamil Mička

Bezpečnostní a úklidové
služby, Facility management

pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

KONTAKT »

Tel.:+420 725 557 074

E-mail: info@kamil-micka.cz

IČ: 655 17 971

Korespondenční adresa:
28. října 165, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory